Haber

Kayseri deprem bölgesinde seferberlik

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı olarak ilk günden bu yana 16 ilçenin liderleriyle deprem bölgesinde takviye birliklerini sürdürüyor.

Önder Büyükkılıç bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Lider Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Develi Belediye Başkanı. Mehmet Cabbar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak , Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ve Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcüman, Bayar Özsoy ve Ali Hasdal katıldı.

Başkan Büyükkılıç, kentte yaygın ve yerel basın yayın yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak ve 16 ilçe için düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu. Belediye başkanları, Büyükşehir belediye başkanları. Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan ve yardımcılarının katılımıyla değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirtti.

Büyükkılıç, Türkiye’yi sarsan iki deprem için geçmiş olsun dileklerini bir kez daha dile getirerek, “Öncelikle geçmiş olsun diyoruz. Ölen ruhlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tabii ki merhumun yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken, Mevla’mın güç ve metanetlerini artırmasını temenni ediyorum. Elbette tedavilerinde koşturan sağlık camiamızın kendilerine gayret ve metanet vermesi için dua ediyor ve diliyoruz.”

Yaklaşık bir hafta önce yaşanan deprem sürecinde yaşananları depremin ilk dakikalarından itibaren aktaran Önder Büyükkılıç, çalışmaların ilk günden bu zamana kadar Kayseri Valiliği ve AFAD koordinasyonunda yürütüldüğünü anlattı.

Büyükkılıç, Vali Çiçek’in AFAD’daki değerlendirmelerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından hemen Kahramanmaraş’a koordinatör vali olarak atandığını belirterek, “Buradaki süreci yönetmek için Valilik ile çalışmalarımızı sürdürdük. Gelen talepler doğrultusunda hem ilçe belediyeleri hem de Büyükşehir Belediyesi ve altyapı kurumları olarak taleplere ivedilikle cevap vermeye ve bu hizmetleri karşılamaya gayret ettik.”

Deprem sonrası Kayseri’deki durum hakkında da bilgi veren Önder Büyükkılıç, depremin üssünün Pazarcık, ikinci deprem üssünün ise Elbistan olarak belirlendiğini kaydetti. Kayseri’de bir yandan sosyal tesisler, spor tesisleri, okullar, sosyal tesisler, spor tesisleri, okullar yapıldı. Camiler, yurtlar ve insanların yaşaması için ortamlar hazırladığını belirtti.

Kayseri’nin tüm ilçe belediyeleri ve Kahramanmaraş deprem bölgesi ile ilgilenmekle görevlendirildiğini kaydeden Büyükkılıç, “Bununla kalmadık, gün Osmaniye’ye, Hatay’a, Malatya’ya ve Adıyaman’a sahip çıkma günüdür. Birlikte bir fedakarlık günü. Kahramanmaraş’a yüzde 100 desteğimizi veriyoruz. Bunun dışında diğer illere de destek sağlıyoruz” dedi.

“BİRLİK, BİRLİK VE DAYANIŞMA TIBBİ”

Dün gece deprem bölgesinden Kayseri’ye geldiklerini belirten Büyükkılıç, birlik, beraberlik ve beraberliğin ilaç olduğunu sözlerine ekledi. Büyükkılıç, 1 kişinin bile kurtarılması için büyük çaba sarf edilen böyle bir süreçte hedeflerin başka kanallara çekildiğini ve yalan beyanda bulunmanın kimseye bir şey kazandırmayacağını belirtti.

“BEŞ YÜZ BİN LASTİĞİMİZDEN KAYSERİ”

“Belediyelerimizin veya kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı destekleri burada tek tek saymayacağız” diyen Önder Büyükkılıç, “Kayserimizden beş yüz, bine yakın TIR’ın hayırsever olduğuna eminiz” dedi. , on ilimizin etkilenen bölgelerinin tamamına takviye kuvvetler yağdırdı. Bunun farkındayız, hepsinin tek tek listeleri var. Oradaki yerel yönetimlerin iş birliği ile ilaçlamanın boyutundan, itfaiyenin temizliğine, elektrik şirketimizden elektrik şirketimize kadar üzerimize düşen her konuda binlerce kardeşimizin yanında olduğu bir gerçektir. doğal gaz ve ilçe belediyelerimiz lojistik anlamda yerel ihtiyaçlar için çöp kamyonundan temizlik işçisine kadar orada. Şu anda sahada” dedi.

“KURTARMA EKİPLERİMİZLE YÜZLERCE HAYATI TAŞIDIK VE KURTARDIK”

Büyükkılıç, yaptığı açıklamalarda, sadece Kahramanmaraş’ta değil, 10 ilin tamamında takviye sağlamaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Sadece Kahramanmaraş’ta, ilçelerinde değil, bütün illerde, o 10 ilin hemen hepsinde bir kale var. Isınma kapsamında yapılacak işlerde veya alt yapı inşaatı işlerinde örneğin Kahramanmaraş’ımızda su ile ilgili alt yapı konusunda en büyük takviyeyi yapan teşkilatımızın personeli KASKİ olmuştur. Mahallelerimizin veya itfaiyemizin, kurtarma ekiplerimizin oradan yüzlerce can taşıdığını, kurtarılma tehlikesi olanların da onları kurtarmak için çaba sarf ettiğini, onlarca hayatı kurtardığınızı hep birlikte biliyoruz. Amacımız bir mum yakmak, amacımız o yükü paylaşmak, acıyı paylaşmak. Bu anlayışla biz de sahada olduk ve lojistik olarak yapabileceklerimizi AFAD ve valiliğimiz iş birliği ile devam ettirme yönünde çalışmalarımıza bulunduğumuz yerden devam ettik.”

“ŞİMDİ ÖNEMLİ BİR KONU; ŞEHRİMİZE GELEN HAYATIMIZI YÖNETECEK KONUM”

Büyükkılıç, devam ettiği konuşmasında, “Artık önemli bir konu; “Burada hepimizde bir şefkat duygusu var, bundan kimsenin şüphesi yok, hepimizin yeterince niyeti var, buna hiç şüphe yok. O bakımdan bu süreçte istismarcılar olacağını düşünmek bile istemiyoruz, olabilir. Değerli olan yapılan işin doğru, sağlıklı, amacına yönelik, amacına ulaşmış olmasıdır. Elbette hayırseverlerin ve insani duygularla emek verenlerin iyiliklerinin farkına varılması ve deprem mağduru olan kardeşlerimizin bir daha bilgi kirliliğine kurban gitmemesidir” dedi.

“ŞEHİRİMİZE GELEN HER DEPREMDE AFAD İLE KARARDA KAYDIMIZ VAR”

Kayseri’ye gelen her depremzedenin önce AFAD’a kayıt olması konusunda uyarıda bulunan Büyükkılıç, “İlimize gelen her depremzede kardeşimizin önce AFAD’a kaydını yaptırmasına mutlak önem veriyoruz. Rastgele bilgilerle yanlış yerlere ve kanallara sürüklenerek maceralar yaşamasalar veya üzülmeseler bile üzüntüleri onlara yetecektir. Bu anlamda ellerinden tutalım ve onlara yol gösterelim. Bu konuda kişisel yardımda bulunsanız bile araştırmadan, AFAD’a, Kızılay’ımıza ve resmi kurumlarımıza başvurmadan bu konuya soru işareti ile yaklaşalım. Bu konuda belediyelerimizin de kapıları açık, kaymakamlıklarımızla iş birliği içinde bu süreci yönetiyoruz.”

“KAYSERİ’DEN BAŞKALARIYLA GİDENLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM”

Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Kayseri’den diğerine ulaşımın ücretsiz sağlanacağını açıklayan Önder Büyükkılıç, terminalden Ankara, İstanbul ya da başka yerlere gitmek isteyenlerin başvurması halinde transferin ücretsiz sağlanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanır.

BÜYÜKKILIÇ KAYSERİ’DEKİ DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ, “ÖFKE OLMA”YA DAVET

Kayseri’deki durum hakkında bilgi veren ve depremle ilgili özverili çalışmaların yürütüldüğünü belirten Büyükkılıç, “Kayseri bağlamında tedirgin olmamamız gerektiğini umuyor ve inanıyoruz, inşallah bir sıkıntı çıkmaz. Biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diyerek, varsa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gerekli adreslerini arayarak veya internet üzerinden gerekli adreslere başvurarak talepte bulunulmasını tavsiye etti.

Kayseri’de birkaç minarenin yıkıldığını, taş olanların ise betona çevrileceğini belirten Büyükkılıç, her mahallede, her mahallede tek tek gerekli çalışmaların yapıldığını ve tedirgin olmamaları gerektiğini söyleyerek, yapacaklarını paylaştı. bundan sonraki süreçte yerel yönetimler olarak daha dikkatli ve daha gayretli ilerleyelim.

DEPREM BÖLGELERİNE “KAYSERİ” SEFERBERLİĞİ

Büyükkılıç, 1’i büyükşehir, 16’sı ilçe belediyesi olmak üzere 17 belediyenin deprem bölgelerinde görev yaptığını belirterek, “17 belediye olarak dün itibariyle 1589 işçimiz var, belediyeler olarak orada 300 civarında iş makinemiz var. 330’dan fazla kamyonla giden destek malzemeleri, 349 araç var. Bugün gidenler eklenmedi seferberlik devam ediyor 23 adet çöp toplama aracımız, farklı il ve merkezlerde 39 adet portatif mutfağımız, 38 adet portatif tuvalet ve banyosu olan karavan konteynerimiz, 49 adet jeneratörümüz, 19 adet cenaze yıkama ve taşıma aracımız, Dün 45 otobüs, bugün ise aranan var, 5 akaryakıt tankeri var. İş bunlarla bitmiyor, hep devam ediyor” dedi.

Tüm belediyelerin sosyal tesislerinin an itibariyle şehre gelen 10 bin 451 depremzede vatandaşa açıldığını sözlerine ekleyen Büyükkılıç, Kayseri’de 2 bin binanın incelendiğini, 1700’ünün sisteme aktarıldığını, 4’ünün ağır hasar gören konutlardan 1’inin acilen yıkılması gerekti. Raporlarda binanın, 2 adet ağır hasarlı 5 katlı bina, 1 adet ağır hasarlı 8 katlı bina, 3 adet ağır hasarlı minare ve 2 adet ağır hasarlı mektepten bahsedildiğini söyledi.

Büyükkılıç, 6’sı Büyükşehir’den olmak üzere 4 teknisyen, 80 kişi ve 23 aracın İl Kamu Binaları Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirterek, devletin yapacağı çalışmanın ardından deprem yönetmeliğinin de devam edeceğini vurguladı. değiştirecek ve önemli anlamda yapı stoklarını gözden geçireceklerdir.

Kayseri ve Kahramanmaraş deprem bölgesinin tüm ilçe belediyeleriyle ilgilenmekle görevlendirildiğini kaydeden Büyükkılıç, “Bununla kalmadık, gün Osmaniye, Hatay, Malatya ve Adıyaman’a sahip çıkma günü. Birlikte bir fedakarlık günü. Kahramanmaraş’a yüzde 100 desteğimizi veriyoruz. Bunun dışında diğer illere de destek sağlıyoruz” dedi.

“BİRLİKTE, BİRLİKTE, DAYANIŞMA, BİRLEŞME GÜNÜ”

Devletin gücünü deprem bölgesinde gördüklerini kaydeden Önder Büyükkılıç, “Orada devletimizin gücünü gördük. Birlik, beraberlik, dayanışma, kenetlenme günüdür. Siyasi kaygılarla hareket etmeden, bu milletin kendisine, kurum ve kuruluşlarına kenetlenerek, dayanışma içinde, kenetlenerek bu yarayı aşacağımıza olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort